Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Cluj, că de la începutul anului în curs, în România au apărut circa 100.000 de noi locuri de muncă, mai ales pe perioadă nedeterminată, ceea ce reprezintă un lucru încurajator.

"De la 1 ianuarie 2021 până în acest moment, în România au apărut aproximativ 100.000 locuri de muncă. Avem aproximativ 100.000 de salariați și cam tot atâtea contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Acest trend este un trend încurajator și vreau să vă spun că o creștere semnificativă a numărului de locuri de muncă s-a realizat în ultimele două luni, cu aproximativ 20.000 de locuri de muncă nou create pe lună, în condițiile în care, chiar dacă este perioadă sezonieră, numărul de contracte part time a scăzut. Deci, practic, nouă cifrele ne arată că această creștere economică pe care o vedem cu toții reflectată și-n statisticile UE, și-n nivelul investițiilor și veniturilor la bugetul statului, este întărită și de crearea și ocuparea de locuri de muncă. Și locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, deci care aduc o anumită stabilitate", a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă susținută alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și de europarlamentarul Daniel Buda, notează Agerpres.

Aceasta a spus că, totuși, "este loc de mai mult", mai ales pentru că la nivelul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă sunt înregistrate în prezent, din partea angajatorilor, aproximativ 480.000 de locuri de muncă necesar a fi angajate, și 200.000 de cereri de locuri de muncă, din partea oamenilor care vor să intre în piața muncii.

Raluca Turcan a participat, vineri, la deschiderea Bursei locurilor de muncă organizată de AJOFM Cluj, unde s-au oferit 1.800 locuri de muncă, dintre care pentru 850 au fost selectați candidați, iar 278 de locuri de muncă au fost ocupate pe loc.

Ministrul Raluca Turcan a vizitat, vineri, și agenții economici clujeni Emerson și Terapia și a avut o întâlnire de lucru cu șefii instituțiilor deconcentrate din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale.