Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a venit la conferința de la finalul Summitului informal de la Sibiu cu mănușile pe care i le-a dăruit Helmuth Duckadam.

Donald Tusk a arătat jurnaliștilor mănușile primite miercuri de la fostul portar al echipei de fotbal Steaua București: ”Ieri am primit aceste mănuși de la Helmuth Duckadam și un sfat despre cum să apărăm mai eficient interesele UE. Și, după cum știți, el este un profesionist. Mersi Helmuth”.

La finalul declarației sale, Donald Tusk a vorbit din nou în limba română, așa cum a făcut-o și în ianuarie, la Ateneul din București.

”La startul Președinției române am vorbit din suflet despre România, pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa este mândră de munca dvs. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dvs. Mersi”, a declarat joi, în limba română, Donald Tusk, în cadrul conferinței comune cu Jean-Claude Juncker și Klaus Iohannis.

VIDEO ARHIVĂ: Apără Duckadam! Clip video cu cele 4 penalty-uri apărate de Duckadam în 1986

Mai mult pe EurActiv »