În vederea combaterii contrabandei la frontieră, în regiunea Transcarpatia a fost instalat un gard de sârmă ghimpată în spirală cu lungimea de 7.000 metri, relatează Bucpress.eu.

Potrivit Bucpress.eu, în regiunile Transcarpatia și Cernăuți, situația a devenit deosebit de gravă din cauza celor ce fac contrabandă cu țigări.

Pentru a stabiliza situația, în cele mai periculoase zone din apropierea granițelor conducerea  departamentului frontierei de stat a trimis recent rezerve suplimentare, inclusiv unitățile mobile de reacționare rapidă "DOZOR", detașamente de frontieră cu câini dresați.

În replică, grupările infracționale au recurs și ele la "forțe și resurse considerabile" pentru a "sparge" frontiera cu marfă de contrabandă.

Prin urmare, conducerea Departamentului Frontierei de stat a luat decizia de a construi de-a lungul frontierei un gard de sârmă ghimpată pentru a reduce și mai mult activitatea de contrabandă cu articole de tutungerie.

Astfel, detașamentul de frontieră Mucacevo a ridicat o barieră la frontieră cu lungimea de  7.000 de metri – un gard de sârmă în spirală.

Grănicerii ucraineni intenționează să instaleze și alte obstacole. (Detalii, pe Bucpress.eu)