Un cetățean bulgar, suspect de coronavirus, a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde era izolat, după ce a venit din Republica Moldova, iar pe drum a manifestat semne de boală, relatează News.ro.

Potrivit IPJ Galați, bărbatul de 27 de ani, cetățean bulgar, a venit din Republica Moldova și s-a cazat la un hotel din municipiul Galați. În noaptea de marți spre miercuri, bărbatul a sunat la 112 spunând că se simte rău, acuzând simptome de gripă.

După ce a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase pentru investigații, bărbatul a tăiat miercuri după-amiaza plasa de protecție de la geamul salonului în care era izolat, și a fugit. El a fost prins la ieșirea din municipiul Galați, într-un microbuz care se îndrepta spre municipiul Bucuresti, informează News.ro.

Bărbatul a fost ridicat și transportat din nou la spital. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dar li pentru distrugere.

În microbuzul în care se afla bulgarul mai erau șase pasageri. Aceștia, dar și șoferul, au fost conduși într-un centru de carantină situat la ieșire din orasul Galați.