Un jandarm din Brăila a fost surprins când lovește cu piciorul un tânăr, iar după apariția clipului video în spațiul public Inspectoratul Județean de Jandarmi a deschis o anchetă.

În imagini se observă cum un jandarm și un polițist verifică datele personale furnizate și notate într-o agendă de tânăr, iar apoi, după câteva secunde, când tânărul pleacă cu bicicletă, jandarmul îl lovește cu piciorul, scrie debraila.ro.


Momentul a fost surprins de o femeie aflată la etajul unui bloc din vecinătate, care l-a și întrebat pe jandarm: „Si dacă era altul, mai dădeai în el?”. 

Răspunsul sec al jandarmului: „Da, dădeam!” 
  
„La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean a fost constituită o comisie de verificare a acestor aspecte. Cert este că nu tolerăm în niciun caz un comportament abuziv”, a declarat locotenent Sorin Neftode, purtătorul de cuvânt al IJJ, potrivit sursei citate.

+++

Prin MINDSET, EURACTIV.ro monitorizează cu prioritate informațiile de interes public cu potențial discriminatoriu, discurs al urii, cultivarea sentimentelor de panică și altele care încalcă tratamentul egal. asupra știrilor și altor articole de actualitate vom reveni cu o abordare în profunzime prin interviuri cu experți, analize sau alte materiale informative dezvoltate.

Vezi și alte articole din rubrica recent lansată MINDSET, parte a unui proiect coordonat de EURACTIV.com, susținut de Uniunea Europeană prin Programul "Rights, Equality and Citizenship" (2012-2020)