În judetul Vaslui, frica de coronavirus anuleazã orice ordin de protectie eliberat de politie, scrie Vremea Nouă.

O femeie din comuna Deleni s-a trezit sâmbătă dimineața cu fostul ei sot în locuință, deși bărbatul avea ordin sã nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de ea.

Bărbatul s-a întors de la muncă din Germania și, pentru că venea dintr-o zonă afectatã de coronavirus, autoritățile au decis să-l plaseze în izolare la domiciliu, informează Vremeanoua.ro.

Camelia Mutu spune cã fostul ei soț e la al treilea ordin de protecție eliberat de polițiști, după ce pe primele două le-a încălcat fără să-i pese de consecințe. Acum femeia este nevoită să stea și ea în izolare, sub același acoperiș cu cel care a maltratat-o ani de zile.

Contactat telefonic de publicația citată, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui Bogdan Gheorghiță a declarat că situația de la Deleni este monitorizată de polițiști și de autoritățile sanitare, iar în cauzã a fost întocmit și un dosar penal: ”Am fost sesizați în cursul zilei de sâmbătă, de către o femeie, că fostul ei soț a încălcat prevederile ordinului de protecție. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul nerespectării prevederilor ordinului de protecție și se fac cercetări”.