Sistemul de încâlzire al unității mobile de terapie intensivă din curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara s-a defectat, astfel că cei zece bolnavi de COVID-19 tratați în unitate au fost mutați în clădirea spitalului.

Unitatea a găzduit zeci de bolnavi de Covid-19 și a avut probleme inclusiv în timpul verii, când s-a stricat instalația de răcire. Operațiunea de mutare a început luni dimineață, iar până la ora 14:00 fuseseră deja mutați cinci pacienți din cei zece aflați în tirul ATI, scrie tion.ro.

„Îi mutăm pe cei din unitatea mobilă pe Chirurgie Toracică, pentru că nu face față coolerul de încălzire, până cei de la ISU remediază problema. Îi mutăm pe parcursul acestei zile ca să nu avem probleme deseară (luni seară – n.r.). Mai avem cinci de mutat, vrem să le asigurăm condiții, ținând cont de faptul că temperaturile sunt în scădere, nu vrem să apară efecte adverse”, a spus Cristian Oancea, directorul spitalului de la Pădurea Verde, potrivit sursei citate.

Cei zece bolnavi vor sta în saloane până când scapă de infecția cu virusul SARS-CoV2 sau până când cei de la ISU reușesc să repare instalația de încălzire.

„Îi vom ține în spital până cei de la ISU repară clima. Au mai fost probleme în timpul verii, dar am remediat atunci. Vreau să nu am palpitații noaptea, că dacă afară sunt 2-4 grade în tir sunt 13-14. Noi am încălzit cu calorifere și pături, dar era minimum ce am putut face. E plin spitalul nostru”, avem 14 la ATI”, a mai declarat managerul unității sanitare.