Activitatea de vaccinare din 117 centre din țară a fost sistată temporar, a anunțat președintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiță.

"Săptămâna trecută am reevaluat eficiența centrelor de vaccinare fixe, iar acum circa 80% dintre acestea vaccinează mai puțin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte. La acest moment, 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea", a declarat Valeriu Gheorghiță.

El a mai precizat că există 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și a fost redus numărul de fluxuri în centrele de vaccinare care au rămas active.

"În perioada următoare vor fi continuate aceste măsuri de menținere a unui echilibru între costuri. Nu vorbim de costuri cu personalul vaccinator, el rămâne în activitate. Vorbim de celelalte costuri - chirii, curățenie, dezinfecție etc", a arătat el, într-o conferință de presă susținută la Palatului Victoria.

Astfel, potrivit colonelului, este foarte probabil ca în perioada următoare să fie din ce în ce mai multe centre care vor avea activitatea sistată temporar. Totuși, dacă numărul românilor care vor să se vaccineze va crește, atunci centrele vor fi redeschise.

Valeriu Gheorghiță se așteaptă ca în perioada următoare interesul pentru imunizare să crească, motivul fiind rapiditatea cu care varianta Delta a COVID-19 se răspândește.