Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți modificări la modalitatea de vaccinare.

"Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare: pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că persoanele peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. Restul celor care vor să se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00 și până la ora 20:00", a declarat Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta la orice oră la centrele de vaccinare.

Totuși, prioritate vor avea persoanele programate dinainte, însă vor fi eliberate bonuri de ordine și celor care se prezintă fără programare. Într-un exemplu oferit de medicul Gheorghiță, acesta a afirmat că, dacă un centru vaccinează 100 de persoane pe zi și doar 50 sunt programate, atunci poate elibera 50 de bonuri de ordine. Dacă numărul celor prezenți depășește capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi trecuți pe o listă suplimentară și se pot prezenta a doua zi pentru vaccin.

Valeriu Gheorghiță a mai punctat că această modalitate de vaccinare ar putea duce la creșterea numărului de doze irosite, pentru că se vor face estimări de consum pe trei zile, dar fără garanții privind numărul doritorilor care se vor prezenta pentru inoculare.