Val de pacienți cu fracturi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", după o provocare stupidă pe TikTok
![ID <a href=](https://www.euractiv.ro/library/phpthumb/phpThumb.php?src=%2Fimages%2Farticole%2F70030.jpg&w=1140&h=641&far=C&zc=C&f=jpeg&q=90&hash=d4ec31e43f2129acee2441afab2a5015a8c8abdf00bc39a4815ce34251f54e1c)
Peste 20 de pacienți au ajuns într-o singură zi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București cu fracturi și traumatisme grave în urma unei provocări pe TikTok, numită Superman Challenge.
Anunțul a fost făcut, pentru News.ro, de managerul unității medicale, Alexandru Ulici, care a adăugat că doi dintre aceștia au nevoie de intervenție chirurgicală. Copiii se aruncă cu mâna în față, precum Superman, și se lovesc de podea, provocându-și răni grave. Alexandru Ulici trage un semnal de alarmă și afirmă că părinții trebuie să le explice copiilor cât de periculoasă este această provocare.
Alexandru Ulici a declarat, marți, pentru News.ro, că încă de vineri au început să apara pacienți cu fracturi în urma acestui challenge pe TikTok.
”De vineri au început să apară pacienți cu fracturi în urma unui așa-zis challenge pe TikTok, se cheamă Superman Challenge. Dacă inițial fenomenul părea anodin, numărul de pacienți a crescut progresiv astfel încât numai ieri în gardă am avut 20 de pacienți cu fracturi și traumatisme importante. Dintre acești pacienți, doi sunt astăzi pe program operator, având nevoie de intervenție chirurgicală pentru fractură de humerus și fractură de antebraț. Tragem un semnal de alarmă pentru că pare a fi un fenomen îngrijorător, periculos pentru copii și își pot produce accidentări severe și își pot rata atât cursurile, cât și vacanța”, a declarat Alexandru Ulici.
El a explicat în ce constă această provocare.
”Se aruncă cu mâna în față, spunând că sunt Superman și ceilalți îi lasă să cadă lovindu-se de alte obiecte, de podea”, a adăugat managerul de la Spitalul Grigore Alexandrescu.
El a mai precizat cât de grave sunt cazurile care vor intra în operație.
”Sunt fracturi, e suficient de periculos”, a mai explicat managerul unității medicale.
Întrebat în cât timp se remediază aceste fracturi, Alexandru Ulici a răspuns: ”Depinde de fiecare fractură, dar cel puțin până la vindecarea completă, o lună, două”.
Managerul unității medicale a mai afirmat că părinții ”trebuie să le explice copiilor că nu este regulă să participe la astfel de provocări”.
În ultimele zile pe TikTok au apărut imagini în care adolescenți se aruncă cu mâna întnsă în sus, precum Superman, iar în loc să fie prinși de prietenii lor, sunt lăsați să cadă și astfel își provoacă răni grave.
de Iosef Melman 03 Dec 2024 14:13