Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că România se află deja în scenariul în care a fost Italia anul trecut în privința epidemiei COVID-19.

"Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu. E cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate, copleșite de pacienți cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgențele, arsurile, accidentele rutiere. Este o situație extrem de complicată, valul 4 este agresiv", a spus Gheorghiță joi, după ce a primit a treia doză de vaccin, întrebat cât de departe este România de ce s-a întâmplat anul trecut în Italia.

Legat de scăderea ritmului de vaccinare vara, Gheorghiță a spus că nu trebuie să lăsam garda jos. De asemenea, medicul este de părere că eliminarea restricțiilor a contribuit la demotivarea oamenilor de a se vaccina și a se proteja.

"Fiecare persoană care astăzi respectă regulile, se vaccinează, va da posibilitatea altor bolnavi cu alte boli să poată să fie internați în spitale, va elibera un loc la ATI, va lăsa un pat liber. Așa că, dragi români, va rog să aveți încredere în noi, în medici, indiferent de situația pe care o avem azi în România", a mai adăugat Gheorghiță.