Ministrul Petre Daea a avut marți o ieșire nervoasă după ce un deputat PNL i-a amintit de cormorani. Daea a spus că "românii mănâncă astăzi mai puțin pește din suprafață decât cormoranii", iar pasărea este "dușmanul numărul unu al pisciculturii".

"V-a intrat cormoranul în cap? (...) Nu dăm bani pentru cormorani, să știți ce vă spune ministru Daea. Vă spun exact, ca să înțelegeți. Dau din deget, ca să înțelegeți. E o problemă extrem de importantă. Românii mănâncă astăzi mai puțin pește din suprafață decât cormoranii, iar dumneavoastră aveți un mare rol parlamentar. (...) Este dușmanul numărul unu al pisciculturii. România trebuie să aibă politică de stat pentru dezvoltarea pisciculturii, iar dumneavoastră nu intrați în peiorativ, pentru că nu stăpâniți domeniul", a spus Petre Daea, vizibil nervos, în Comisile reunite de buget-finanțe din Parlament. 


Reacția lui Petre Daea vine după ce acesta a fost prezent marți la avizarea bugetului de stat pe anul 2019 a Ministerului Agriculturii, iar deputatul PNL Florin Roman a deschis subiectul cormoranilor.