Ministrul Petre Daea a avut marți o ieșire nervoasă după ce un deputat PNL i-a amintit de cormorani. Daea a spus că "românii mănâncă astăzi mai puţin peşte din suprafaţă decât cormoranii", iar pasărea este "duşmanul numărul unu al pisciculturii".

"V-a intrat cormoranul în cap? (...) Nu dăm bani pentru cormorani, să ştiţi ce vă spune ministru Daea. Vă spun exact, ca să înţelegeţi. Dau din deget, ca să înțelegeți. E o problemă extrem de importantă. Românii mănâncă astăzi mai puţin peşte din suprafaţă decât cormoranii, iar dumneavoastră aveţi un mare rol parlamentar. (...) Este duşmanul numărul unu al pisciculturii. România trebuie să aibă politică de stat pentru dezvoltarea pisciculturii, iar dumneavoastră nu intrați în peiorativ, pentru că nu stăpâniţi domeniul", a spus Petre Daea, vizibil nervos, în Comisile reunite de buget-finanţe din Parlament. 


Reacția lui Petre Daea vine după ce acesta a fost prezent marți la avizarea bugetului de stat pe anul 2019 a Ministerului Agriculturii, iar deputatul PNL Florin Roman a deschis subiectul cormoranilor.