Prima companie municipală care va fi desființată este Compania Turistica București, a anunțat duminică președintele PNL București, Violeta Alexandru.

”Vom trece la desființarea primei companii înființate de PSD/Gabriela Firea: Compania Turistica București. Continuăm cu celelalte companii până la 20 de companii care vor fi desființate. Patru dintre ele înființate legal vor fi eficientizate pe baza legislației privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administrație și managerii în cursul acestui an vor fi angajați prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne - STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii și Termoenergetica”, a declarat Alexandru.

Cele patru companii vor avea în curând o nouă conducere cu ”un mandat clar de a organiza procesul de selecție competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii”.

Andrei Badiu, consilier general la Primăria Capitalei, a precizat că situația financiară a companiei Turistica arată "dezastruos".

Badiu a explicat că activul net al acestei companii aproape a ajuns la nivelul capitalului social și nu a fost emisă nicio factură în 2020. 

”Restul companiilor vor fi desființate. Este convingerea PNL că în piața liberă din București există suficienți furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare la prețuri competitive pentru ca cetățenii Bucureștiului să fie deserviți cu servicii de calitate", a spus Violeta Alexandru.

Lidera PNL București a mai precizat că demersul de desființare a companiilor municipale ar putea dura în jur de doi ani.