Președintele Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR), Vlad Dediu, a murit după ce a fost salvat din apă în zona stațiunii Mamaia.

Anunțul privind moartea sa a fost făcut de UNSR printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

"Viața este un drum anevoios și fără un capăt vizibil. Din păcate, pentru unele persoane acel capăt apare prea devreme. Cu durere în suflet, dorim să împărtășim cu voi faptul că dragul nostru prieten și membru al familiei UNSR, Vlad Dediu, s-a stins din viață pe data de 11 iulie, în urma unui stop cardio-respirator. Un adevărat lider, voluntar și prieten se stinge din viață înainte de vremea lui, înainte de a-și vedea toate visele împlinite și cariera completă. Întreaga federație UNSR este alături de familia lui Vlad iar gândurile noastre sunt alături de el. Drum lin, Vlad!", se arată în mesaj.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 07:00, autoritățile au fost alertate prin apel la 112 că o persoană a intrat în mare și nu a mai ieșit. Câțiva tineri de pe plajă au intrat în apă să-l salveze. La scurt timp, Vlad Dediu a fost dus la spital și internaț la secția ATI, unde a murit.