Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi că în acest moment nu se pune problema acordării unor facilități pentru cei care se vaccinează.

"Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilități în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit și sunt vaccinuri și vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni. (...) O zi liberă ar putea fi mai puțin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai ușoare pentru ca oamenii să se vaccineze. Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze nu se vaccinează", a spus Voiculescu, după ce a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înființarea Institutului "Cantacuzino", relatează Agerpres.

El a subliniat că nu există discuții despre modificarea măsurilor de protecție sanitară."Suntem într-o situație excepțională. Suntem în stare de război cu acest virus", a adăugat ministrul.

Voiculescu și-a exprimat speranța să existe relaxări până la vară pentru toată lumea.

Ministrul a precizat că la nivel internațional se discută despre posibilitatea participării persoanelor care se vaccinează și se testează la anumite activități.

"E o discuție la nivel internațional. Cu siguranță, la un moment dat, ar putea să existe o discuție despre vaccinare, testare și alte modalități de a participa la anumite activități în siguranță, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuție în sensul acesta în România", a afirmat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a făcut referire și la protestele din ultimele zile.

"Secțiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultați în ambulanță pentru că nu este loc în spital. Situația este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măștii, nu cu punerea în pericol a altor persoane și cu toții suntem de acord cu sloganul "Jos pandemia!", numai că singura posibilitate de a ajunge acolo, de a da jos pandemia este vaccinarea și protejarea, protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste și a rudelor și a apropiaților lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre ei. (...) Eu nu înțeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înțelege că există o îngrijorare sau o nemulțumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populației, protejarea noastră, a tuturor", a mai spus el.