Aproximativ 30.000 de persoane și 2.000 de invitați participă duminică la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului.

La eveniment participă, printre alții, premierul Viorica Dăncilă și președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, scrie Agerpres.

Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina a început în fața impozantului edificiu la ora 8,00 și a continuat în fața Sfintei Mese a Altarului Catedralei Naționale, la ora 9,00, cu Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale.

Slujba de sfințire este oficiată de Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu, Patriarhul BOR, Daniel, Mitropolitul de Patra, Hrisostom, membrii ai Sfântului Sinod al BOR, preoți și diaconi.

La sfârșitul slujbei se va citi Actul de sfințire.Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 și va fi săvârșită în interiorul Catedralei Naționale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și racla cu moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieșirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de către credincioși, după închinarea acestora în Sfântul Altar.