La Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor au fost formulate numeroase reclamaţii anonime cu privire la prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei.

În luna februarie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor a primit câteva zeci de sesizări, cele mai multe anonime, cu privire la prezenţa minorilor la acţiunile de protest din faţa Palatului Victoria, scrie Mediafax.

Conform unor surse din cadrul instituţiei, în Bucureşti au fost înregistrate 23 de astfel de sesizări, una singură fiind semnată şi asumată, toate celelalte fiind anonime.

Aceste reclamaţii fac referire la Legea 272/2004, articolul 27, aliniat 4, care precizează "copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către parinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice".

Prin comparaţie, în străinătate, specialiștii în drepturilor copilului pledează pentru libertatea de exprimare responsabilă (corelată cu vârsta și maturitatea copilului). (Detalii, aici)