În luna ianuarie a acestui an, EURACTIV.ro și Report.md au lansat două chestionare online privind fenomenul dezinformării și relația dintre est și vest pe continentul european. Vă prezentăm astăzi principalele rezultate, împreună cu un infografic.
Ce reprezintă și ce presupun propaganda și dezinformarea și ce strategii poți adopta astfel încât să eviți promovarea știrilor false. Detalii într-un infografic explicativ realizat de EURACTIV.ro.
Profesor al Universității din Oxford, Corneliu Bjola răspunde întrebărilor primite din partea cititorilor români. Află mai multe despre ce înseamnă controlul contextului informațional în epoca digitală.
„Inimioara mea este bine, sunt fericită, mulțumesc!”, „Să știu că fetița mea va fi bine pentru tot restul vieții este cel mai frumos cadou”. Inimile acestor copii au topit granițele și, prin colaborare internațională, au primit sănătate.
EURACTIV România și Centrul Român de Politici Europene - Republica Moldova lansează o campanie de consultare cu publicul român și cu cel din Republica Moldova despre relevanța Occidentului pentru dezvoltarea regiunii.
Vrei să afli mai multe informații despre propagandă și știri false în era digitală? Trimite-ne întrebările tale și profesorul Corneliu Bjola ne va oferi răspunsuri.
Inovarea în formele sale variate este considerată o forță motrice importantă pentru îmbunătățirea competitivității, productivității și creșterii potențiale a companiilor.
Platforma www.justcompetition.eu găzduiește două întâlniri online unde puteți adresa întrebări experților, judecătorii Adam Scott, Liam McKechnie și Diana Ungureanu.
Discuțiile vor avea loc în engleză, în secțiunile de comentarii ale articolelor.
Luni, 19 septembrie, s-a dat startul Digitaliadei, un proiect-pilot de educație digitală care își propune îmbunătățirea rezultatelor elevilor, prin metode de lucru interactive și conținut digital de tip ”învățare prin joc”.
Fundația Orange anunță alegerea școlilor din mediul rural în care se va desfășura ȋn anul școlar 2016-2017 Digitaliada, un proiect-pilot de educație digitală pentru ciclul gimnazial.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.