Agentiile secrete americane vor fi obligate sa stearga orice informatii despre straini dupa cinci ani de la colectarea lor. In replica la arderea de viu a pilotului iordanian, capturat de gruparea terorista a Statului Islamic, doi jihadisti ai Statului Islamic, condamnati pentru fapte de terorism au fost la randul lor executati de autoritatile din Iordania. Un proiect propus de Romania a fost selectat drept castigator in cadrul Google RISE Awards 2015. Primele vaccinuri impotriva maladiei care a facut pana in prezent peste 8.000 de victime, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, au fost trimise in Liberia, informeaza EurActiv.fr.

Serviciile secrete din SUA, obligate sa stearga datele despre straini dupa 5 ani
Potrivit AFP, citat de HotNews, dupa cinci ani agentiile secrete americane au obligatia sa stearga toate datele privind convorbirile telefonice si mesajele electronice colectate de la cetatenii straini. 
Printr-un comunicat de presa, directorul Informatiilor Nationale sustine ca s-au impus “noi restrictii asupra retinerii de date personale ale cetatenilor care nu sunt americani", schimbarile fiind cerute de presedintele Barak Obama.

Teroristi jihadisti executati in Iordania
Ca urmare a executiei nemiloase a pilotului iordanian Maaz al-Kassasbeh, ars de viu intr-o cusca, autoritatile iordaniene au decis “sa raspunda important si decisiv”, potrivit Sky News. Printre cei doi teroristi ucisi se afla si Sajida al-Rishawi, de origine irakiana, retinuta si condamnata la moarte pentru atentatele de la Aman, savarsite in 2005. Condamnata fusese revendicata de Statul Islamic, in schimbul pilotului iordanian.
Inregistrarea care surprinde ultimele clipe din viata pilotului iordanian a fost data publicitatii, gruparea terorista fiind responsabila si de moartea celor doi ostatici japonezi.

Romania: castigatoare in cadrul Google RISE Awards 2015
Proiectul "IoT4Girls", propus de o organizatie din Romania a primit o finantare de 25.000 de dolari in cadrul Google RISE Awards, initiativa cu o vechime de cinci ani. Potrivit Mediafax, proiectul isi propune sa Ie invete pe tinerele liceene limbajul programarii, in vederea dezvoltarii unor aplicatii pentru diverse gadget-uri.

GlaxoSmithKline a produs primele vaccinuri impotriva Ebola
Primul lot de 300 de vaccinuri experimentale au ajuns deja in Liberia, una din regiunile Africii cel mai greu afectata de aceasta maladie. Potrivit surselor oficiale, cinci studii clinice se desfasoara in prezent, pe o scara restransa in tari precum Marea Britanie, SUA, Elvetia si Mali, pe grupuri in care au fost implicate aproximativ 300 de voluntari sanatosi.
Detalii pe EurActiv.fr