Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în dosarul 10 august reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar, a precizat marți ministrul justiției Stelian Ion.
Declarațiile premierului Florin Cîțu, ministrului Justiției, Stelian Ion, vicepremierului Dan Barna, dar și ale unor europarlamentari cu privire la instrumentarea dosarului "10 august" au dus la afectarea independenței autorității judecătorești.
Președintele CSM, Bogdan Mateescu, a sesizat vineri Inspecția Judiciară pentru a efectua verificări în vederea apărării independenței procurorilor, față de afirmațiile ministrului justiției, Stelian Ion, în cadrul unui interviu pentru G4Media.ro.
Motivele invocate de fosta șefă a DIICOT Hosu în ordonanța de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei "nu își găsesc suportul", se arată în motivarea deciziei Tribunalului București privind clasarea dosarului 10 august.
Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat joi ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice urgent cum s-a ajuns la clasarea dosarului privind violențele din 10 august 2018.
Tribunalul București a motivat miercuri decizia de a clasa Dosarul 10 august. Potrivit magistraților, Hotărârile nu se iau pe bază de emoții și sentimente, ci pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice.
Premierul Florin Cîțu s-a declarat miercuri dezamăgit de decizia Tribunalului București de a clasa definitiv Dosarul 10 august și dă asigurări că românii nu vor mai avea de suferit din cauza unui stat abuziv.
Mai mulți eurodeputați români au comentat decizia instanței de a nu redeschide dosarul 10 august, unii susținând că trebuie mers la CEDO. Și societatea civilă se pronunță pentru un astfel de demers.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.