Regulamentul privind Inteligența Artificială (AI Act), prin care sunt detaliate toate aspectele de care să țină cont atât furnizorii de soluții AI în HR cât și utilizatorii finali în construcția unei soluții de recrutare bazate pe AI și în actul de r
Prin Actul AI, adoptat pe 13 martie, UE a urmărit să stabilească un nou standard pentru reglementarea acestei tehnologii. Cu toate acestea, experții nu sunt siguri că impactul va fi atât de semnificativ pe cât se așteptau.
Guvernul va adopta săptămâna viitoare un memorandum pentru crearea unui mecanism care să împiedice conținutul deep fake să ajungă pe rețele de socializare, în contextul alegerilor de anul acesta, a anunțat joi ministrul Cercetării Bogdan Ivan.
Comisia Europeană a propus o strategie de inovare pentru inteligența artificială. Scopul este de a crea "fabrici de inteligență artificială" și de a promova introducerea inteligenței artificiale generative în sectoare strategice.
Comisia Europeană se pregătește să respingă propunerea SUA de a exclude sectorul privat din primul tratat internațional privind inteligența artificială și trage să rămână în conformitate cu legislația UE privind AI.
Senatorii francezi au criticat poziția guvernului din cadrul negocierilor privind Actul AI. Ei au criticat, în special, lipsa de protecție a drepturilor de autor și influența fostului secretar de stat al Afacerilor Digitale, Cédric O.
După un maraton de negocieri de 36 de ore, factorii de decizie din UE au ajuns la finalul săptămânii trecute la un acord politic cu privire la ceea ce va deveni reperul global pentru reglementarea inteligenței artificiale, scrie Euractiv.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.