Autoritățile au efectuat plăți în valoare de circa 6 miliarde de euro din fondurile puse la dispoziție de UE pentru dezvoltarea rurală, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Într-un scurt interviu acordat EurActiv, eurodeputatul PNL Daniel Buda a oferit câteva sfaturi fermierilor români în contextul modificărilor la Politica Agricolă Comună în următorul exercițiu financiar multianual.
Comisarul european Corina Crețu a declarat sâmbătă, la Iași, că rămâne cu un gust amar că Guvernul român a ignorat aproape total șansa obținerii banilor europeni pentru a demara proiectele mari de infrastructură.
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU) a transmis marți Autorității de Certificare din Ministerul Finanțelor Publice o nouă declarație de cheltuieli pentru rambursarea a 411 milioane de euro.
Ministrul finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat vineri că vrea să propună schimbarea regulilor UE astfel încât de la 1 ianuarie 2019, statele membre să poată finanța proiecte care vor fi decontate din cadrul financiar 2021-2027.
România a transmis până acum 14 proiecte majore de infrastructură către Comisia Europeană, în valoare de 3,78 miliarde de euro, iar dintre acestea 13 au fost deja aprobate, a spus marți Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene.
România a primit de la UE circa 6,2 miliarde de euro fonduri structurale și de investiții din bugetul aferent perioadei 2014-2020, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene (MFE).
Ministrul fondurilor europene susține că România poate absorbi toate fondurile pe care UE i le-a alocat, deși chiar și comisarul Corina Crețu avertiza în urmă cu câteva luni că există un risc mare de dezangajare.
România a atras fonduri de coeziune în valoare de 5,8 miliarde de euro la jumătatea perioadei de șapte ani a exercițiului financiar 2014-2020, susține Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene.
Guvernul susține că România a absorbit deja 19% din fondurile europene care îi sunt puse la dispoziție în exercițiul financiar curent, dar în semestrul întâi au fost atrase fonduri structurale și de coeziune în valoare de doar 189 milioane de euro.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.