MAE a anunțat că alți 15 cetățeni români, care se aflau în stațiunea egipteană Sharm El Sheikh în scop turistic, au fost repatriați luni pe cale aeriană în România, după ce alți 140 au fost repatriați sâmbătă din această țară.
Compania aeriană a exclus, deocamdată, defecțiuni tehnice sau umane în prăbușirea aeronavei rusești în Peninsula Sinai. Toți cei 224 de oameni de la bordul aeronavei au decedat în accidentul aviatic.
Resturile aeronavei rusești, prăbușite în Peninsula Sinai, sunt împrăștiate pe o suprafață de 20km pătrați. Conform anchetatorilor ruși, asta înseamnă că avionul s-a dezintegrat în aer. Niciunul din cei 224 de oameni la bord nu a supraviețuit.
Cei mai mulți dintre pasageri și-au pierdut viața în accident. Aeronava se deplasa de la Sharm el-Sheikh către Sankt Petersburg și s-a prăbușit în centrul peninsulei Sinai. Reprezentanții ISIS au revendicat atentatul, însă Moscova nu-i crede.
O mai făcuse o dată, la vârsta pensionării, conștient fiind că, de
fapt, nu pleca nicăieri. Rămăsese peste tot. În sufletele colegilor lui
și în conștiința oamenilor de acasă.
A doua cutie neagră a avionului Airbus A320
al companiei germane low-cost Germanwings, care s-a prăbușit în Alpii
francezi la sfarșitul lunii martie, a fost găsită după cum a anunțat joi (2 aprilie 2015) justiția franceză, potrivit
Problemele de sănătate mentală cu care se confruntase copilotul
Germanwings, în 2009 erau cunoscute de cei de la Lufthansa, după cum susțin
reprezentanții companiei aeriene.
Potrivit Mediafax, tabloidul
german Bild, deținut de Axel Springer, publică un interviu cu o fostă
iubită a lui Lubitz, stewardesă, pentru un timp aceștia au lucrat
împreună.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.