Parchetul European (EPPO) a lansat o investigație asupra unui contract de modernizare a sistemului de semnalizare și teleghidare în sistemul feroviar grecesc.
MAE informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie.
Consulatul General al României la Salonic a fost notificat de către o persoană din comunitatea românească cu privire la posibila dispariție a unui cetățean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar.
Ce a provocat ciocnirea a două trenuri, dintre care unul de pasageri, ducând la una dintre cele mai mari tragedii feroviare din istoria Greciei? În timp ce operațiunea de descarcerare continuă, întrebările sunt numeroase și sunt puse fără cruțare.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Atena și al Consulatului General Al României la Salonic, s-a autosesizat în contextul relatărilor publice cu privire la un accident feroviar produs în localitatea Tempe.
Cel puțin 36 de persoane au murit și 85 au fost rănite marți noapte, în Grecia, în coliziunea unui convoi de marfă și a unui tren de pasageri care efectua o cursă între Atena și Salonic, au anunțat pompierii, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Nouăsprezece persoane au fost rănite, dintre care una grav, într-un accident de tren turistic, sâmbătă după-amiaza, lângă Pontarlier, în estul Franței, după o frână bruscă, a anunțat Prefectura, informează AFP.
Cel puțin trei persoane au murit și alte câteva zeci, printre care și copii, au fost grav rănite, vineri, după ce un tren regional a deraiat în sudul Germaniei.
Bilanțul coliziunii a două trenuri de pasageri în sudul Italiei a crescut la 27 de morți și 50 de răniți, a anunțat miercuri agenția de presă italiană ANSA, citată de DPA. MAE verifică dacă sunt și români printre victimele accidentului.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.