Guvernul a suplimentat sumele Ministerului Agriculturii pentru sprijinirea producătorilor agricoli, prin subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură și prin susținerea investițiilor în creșterea porcilor și în sectorul avicol.
Guvernul a aprobat joi Hotărârea pentru completarea HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu o valoare totală pentru anul 2024 de 270.000.000 lei.
Ședința Guvernului programată joi pentru a adopta măsurile convenite cu transportatorii și fermierii care protestează a început după o scurtă amânate, iar premierul Marcel Ciolacu a anunțat măsurile pe care le va lua Executivul.
Taxa introdusă creează "o posibilitate de concurență reală între gazul natural lichefiat din diverse surse și gazul care vine din Rusia, susține premierul Nikolai Denkov, citat de Mediapool.
Liderii coaliției de guvernare au ajuns marți la un acord de principiu pentru reducerea accizei la carburanți, precum și pentru prelungirea actualei scheme de plafonare și compensare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale după 1 aprilie
UE ar putea include noile produse din tutun, precum țigările electronice sau produsele cu tutun încălzit, în Directiva privind accizele aplicate tutunului, ceea ce înseamnă că acestea vor putea fi impozitate similar produselor clasice.
Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Dacian Cioloș, Liviu Iolu, a scris, joi, pe Facebook, că premierul Mihai Tudose a spus "două minciuni într-o propoziție atât de scurtă", referitor la declarațiile acestuia cu privire la majorarea accizelor.
Mihai Tudose a dat asigurări că majorarea accizelor la carburanți nu va genera creșterea prețului benzinei și motorinei, în caz contrar, statul putând ”umbla” la redevențele petroliere. Premierul a avertizat și băncile care nu-și declară profitul.
Declarația zilei aparține lui Gabriel Biriș, fost secretar de stat în ministerul de Finanțe în 2016. El remarcă faptul că Puterea elimină impozitarea dividentelor, deci a acționarilor societăților comerciale, dar readuce un bir pe capul românilor.
Accizele la carburanți vor reveni la nivelul din anul 2016, când conțineau și acea supraacciza de 7 eurocenți pe litru, potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.