Guvernul ajută Biserica Ortodoxă Română (BOR) să cumpere două imobile în Franța și Italia. Unul va fi transformat într-o școală, iar altul va găzdui un centru social rezidențial pentru mame și copii care fac tratamente la un spital italian.
Guvernul se reunește joi dimineață într-o ședință de Guvern cu un singur punct pe ordinea de zi: împuternicirea Ministerului Finanțelor să contracteze o firmă de avocatură care să reprezinte România în procesul cu Pfizer.
Ministerul Apărării salută notificarea Congresului SUA transmisă joi cu privire la vânzarea către România a 54 de tancuri de luptă Abrams M1A2 SEPv3, muniție și stimulatoare pentru instruire.
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF transmit că "monitorizează intensiv" achizițiile intracomunitare de autoturisme de lux rulate.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a semnat marți cu compania olandeză Damen un contract pentru cumpărarea a două nave multirol pentru pompieri.
Mașinile de poliție BMW cumpărate în Polonia costa cu câteva mii de euro mai puțin decât în România, se arată într-o analiză realizată de experții auto de la CarVertical pentru G4Media.ro.
Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, foloase necuvenite.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Parchetului European, în special procurorului-șef Laura Codruța Kovesi, să înceapă investigarea modului în care Comisia Europeană a făcut achizițiile de vaccinuri anti-COVID-19.
Procurorii qnticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui specialist chiar din cadrul DNA pentru luare de mită.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.