Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, s-a prezentat luni la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetați fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, fiul acestuia și șeful Romarm Gabriel Țuțu, transmite Agerpres.
DNA are în lucru 90 de dosare care vizează achizițiile din pandemia COVID-19, a anunțat, joi, șeful instituției, procurorul Crin Bologa, la prezentarea bilanțului de activitate pe 2022.
Serviciul Român de Informații (SRI) va cumpăra șase elicoptere medii-grele de la Airbus Helicopters România. Acordul-cadrul a fost semnat miercuri, iar valoarea acestuia este de 160 de milioane de euro, fără TVA.
Camera Deputaților cumpără un sistem de control acces auto cu barieră și recunoaștere numere de înmatriculare, 280 de monitoare și unități centrale PC, iar Senatul achiziționează șapte echipamente multifuncționale de copiere, imprimare și scanare.
DNA anunță că 56 de suspecți sunt urmăriți penal pentru achiziții supraevaluate în pandemie. Printre suspecți se numără fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache.
Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, trebuie să investigheze și achiziția de vaccinuri COVID-19 din România, gestionată de miniștrii USR, consideră PSD, care a transmis un comunicat de presă în acest sens.
USR a sesizat Autoritatea de Management, Oficiul European de Luptă Antifraudă, Parchetul European și Curtea de Conturi în cazul licitației desfășurate de Poliția Română pentru achiziționarea de automobile BMW, informează Agerpres.
Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, instituție în subordinea ministerului Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a scos la licitație în SICAP un contract de 130 de milioane lei.
Statul român vrea să interzică utilizarea în instituții și autorități publice a produselor software și serviciilor de securitate cibernetică din Rusia sau controlate de companii sau persoane din Rusia, potrivit unui proiect de lege.
Cu doar 45 de puncte din 100, România rămâne în rândul celor trei cele mai corupte țări din Uniunea
Europeană, alături de Ungaria (43 de puncte) și Bulgaria (42 de puncte), potrivit Indicelui de Percepție a Corupției 2021.
Premierul Florin Cîțu a făcut miercuri câteva precizări pentru a "închide" subiectul legat de posibile fapte de corupție anchetate de DNA în ceea ce privește achiziția de vaccinuri anti-COVID de către România.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.