Consiliul a adoptat marți un regulament care permite liberalizarea temporară a comerțului, precum și alte concesii comerciale cu privire la anumite produse din Ucraina.
Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică vorbește, într-un interviu acordat EurActiv, despre președintele ales al Ucrainei, despre relația Kievului cu Moscova și despre viitorul UE.
La cel de-al 5-lea summit al Parteneriatului Estic, care are loc vineri la Bruxelles, va fi făcut un bilanț al progreselor de până acum și se va discuta despre consolidarea cooperării în viitor.
Parlamentul European a adoptat miercuri recomandările propuse de Comisia pentru politică externă adresate Comisiei Europene și Consiliului, cu privire la summit-ul Parteneriatului Estic ce se va desfășura la Bruxelles, pe 24 noiembrie.
Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, declară că noua lege ucraineană a învățământului încalcă principiile Acordului de asociere UE-Ucraina și anunță că va iniția o reuniune consultativă a miniștrilor de externe pentru revizuirea Acordului.
MAE salută intrarea în vigoare la 1 septembrie a Acordului de asociere între Ucraina și UE și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora și susține pe mai departe avansarea parcursului european al Ucrainei.
Alegătorii olandezi doresc un referendum cu privire la acordurile comerciale ale UE cu SUA (TTIP) și Canada (CETA), după ce pe 6 aprilie au pus sub semnul întrebării Acordul de Asociere UE-Ucraina, relatează EurActiv.com.
Eurodeputații români Cristian Preda (PPE) și Andi Cristea (S&D) au explicat pentru EurActiv.ro care ar putea fi consecințele rezultatului referendumului din Olanda privind Acordul de Asociere UE-Ucraina și cum a fost primit la Moscova votul olandez.
Olandezii au respins Acordul de Asociere UE-Ucraina în cadrul referendumului de miercuri. Dar votul nu a fost despre Ucraina. Dreapta populistă anunță deja "sfârșitul UE".
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.