UE avertizează administrația Donald Trump că decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, va genera "instabilitate" și o "cursă a înarmării", cu efecte asupra țărilor europene.
Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acestui acordul semnat în anul 1987.
Raportul Organizației Națiunilor Unite a fost realizat timp de șase luni de experți independenți care au monitorizat implementarea sancțiunilor împotriva regimului de la Phenian.
O delegație a Parlamentului European a purtat timp de trei ani negocieri secrete cu Coreea de Nord în încercarea de a se pune capăt programului nuclear al Phenianului, a dezvăluit unul din membrii acestei delegații.
Franța, Germania, Marea Britanie, dar și Rusia, au avertizat SUA asupra consecințelor ce ar putea apărea în urma anunțului făcut de Donald Trump că va adopta o strategie mai dură față de Iran și a amenințat cu retragerea din acord.
Regimul lui Kim Jong-un le-a tot spus nord-coreenilor că SUA vor să le distrugă țara. Acum, ei au auzit acest mesaj dintr-o altă sursă: chiar de la președintele american.
Răspunzând unei întrebări ipotetice, comandantul Flotei Americane din Pacific a declarat că ar lansa un atac nuclear împotriva Chinei, dacă președintele Donald Trump i-ar ordona acest lucru, invocând loialitatea armatei față de comandantul suprem.
Donald Trump și soția sa, Melania, au mers și la Biserica Sfântului Mormânt, iar jurnaliștii nu au avut acces în interiorul lăcașului de cult contruit acolo unde se crede că a fost crucificat Iisus. Din Israel, Trump a luat din nou la ochi Iranul.
Președintele Iranului Hassan Rohani este într-un turneu european în urma căruia afaceri de zeci de miliarde de dolari ar putea fi semnate. Un obiectiv major este achiziția a peste 100 de avioane Airbus pentru a înnoi flota liniei aeriene naționale.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.