Regatul Unit și Canada au convenit sâmbătă un acord comercial post-Brexit provizoriu care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021 și va reproduce pe o bază bilaterală acordul de care Regatul Unit a beneficiat până în prezent ca țară membră a UE.
Europarlamentarul spaniol Esther Herranz (Partidul Popular European) vrea să armonizeze controalele la frontierele UE pentru protejarea alimentelor și a produselor vegetale și prevenirea dăunătorilor, arată EurActiv.com, care citează EFEAgro.
Românii care au avut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada și cei care dețin, în prezent, o viză valabilă pentru SUA nu vor mai avea nevoie de viză de la 1 mai. Ambasada Canadei și MAE au o serie de recomandări pentru aceștia.
Parlamentul European a aprobat, luna trecută, acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA), dar acesta mai are nevoie de ratificarea tuturor parlamentelor din statele membre UE.
Jean-Claude Juncker prezintă miercuri în PE o serie de propuneri privind viitorul UE, inclusiv ideea unei Europe cu două viteze. Indiferent de apartenența politică, eurodeputații români resping ideea, avertizând asupra pericolului destrămării UE.
Acordurile comerciale pot contribui la creșterea vânzărilor și pot sprijini crearea de locuri de muncă în sectorul agroalimentar al Uniunii Europene, arată un studiu recent comandat de Comisia Europeană.
Parlamentul European a aprobat în această săptămână acordul cu Canada cunoscut sub numele de CETA, dar blocul european negociază și alte tratate comerciale.
Premierul Canadei Justin Trudeau ține, joi, un discurs în fata eurodepuțtilor, la o zi după aprobarea în plen a Acordului de liber schimb UE - Canada (CETA).
În afară de faptul că permite eliminarea vizelor canadiene pentru cetățenii români, Acordul CETA, aprobat miercuri de PE, prezintă și alte oportunități pentru România, după cum explică Siegfried Mureșan.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.