Atacul care a avut loc joi într-o biserică din Nisa, Franța, unde un bărbat înarmat cu un cuțit a ucis trei persoane, a fost condamnat în termeni fermi de reprezentanți ai Bisericii Catolice, de oficiali ai instituțiilor europene și a numeroase țări.
În spatele atacurilor armate de miercuri seara din orașul german Hanau a existat un motiv xenofob, afirmă ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.
Aflat în vizită în Noua Zeelandă, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că e nevoie de cooperare între state pentru a opri atacatorii de tip "lup singuratic", care se inspiră între ei.
Cei opt militari fac parte din Batalionul 30 Protecția Forței 'Vulturii Carpaților' din Câmpulung Muscel. Ei sunt în afara oricărui pericol, informează Mihai Fifor, ministrul Apărării.
Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat atacul cu cuțitul comis duminică la Marsilia, în sudul Franței, soldat cu moartea a două persoane. Atacatorul a fost împușcat mortal de forțele de ordine.
Poliția catalană a anunțat, oficial, luni, că șoferul furgonetei albe care a intrat joi în mulțimea aflată pe la Rambla, Barcelona, a fost identificat ca fiind Younes Abouyaaqoub, scrie presa internațională.
După ce a condamnat atentatul de la Barcelona și a oferit ajutorul SUA, Donald Trump a revenit cu un al doilea mesaj pe Twitter în care recomandă să se studieze ce le-a făcut generalul Pershing rebelilor filipinezi când i-a capturat.
Un autovehicul a lovit miercuri dimineață un grup de militari din cadrul operațiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind șase militari, dintre care doi sunt în stare gravă.
UPDATE: Alte două persoane au fost arestate sâmbătă dimineață, astfel că numărul celor reținuți de autorități se ridică la 11, după ce alte două persoane au fost eliberate fără a fi puse sub acuzare.
Marea Britanie este sub teroare continuă. După explozia produsă luni seara pe Manchester Arena, soldată cu 22 de morți și 59 de răniți, un mall din același oraș a fost evacuat în urma unei bubuituri puternice.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.