Reprezentanți ai Forțelor Navale Române, ai companiilor Airbus Helicopters din Franța și IAR Brașov au participat joi la o ședință de lucru cu privire la stadiul de realizare a programul de înzestrare cu elicoptere H215M.
Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri încuviințarea Parlamentului pentru găzduirea pe teritoriul
național a facilității de instruire în domeniul maritim prin sprijinirea procesului de instruire a militarilor infanteriei marine ucrainene.
Baza militară a Brigăzii multinaționale a NATO de la Adazi, în Letonia, se extinde. Noile structuri, finanțate de Canada, vor găzdui tancurile și vehiculele blindate ale brigăzii și vor oferi de asemenea zone pentru întreținerea lor.
n aparență pare a fi o veste bună. Continental, o companie germană de componente auto, și-a găsit un partener pentru a-și muta o parte din cei peste 7.000 de lucrători disponibilizați din cauza crizei din sector.
În luna martie, NATO a organizat cel mai mare exercițiu militar al Alianței Atlantice din această regiune de la sfârșitul Războiului Rece, transmite Le Monde.
Președintele taiwanez, Lai Ching-te spune că dorește să lucreze pentru "reconciliere" cu Beijingul, după încheierea manevrelor militare chineze în jurul Taiwanului, scrie France24.
Războiul din Ucraina, indiferent de când și în ce mod se va termina, creează noi date geopolitice în Alianța Nord-Atlantică, care ar trebui studiate și valorificate pentru strategia internațională a Greciei, transmite Parapolitika.
Președintele Klaus Iohannis a transmis joi, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, că România nu va fi mai transparentă în ceea ce privește ajutorul militar pe care România îl acordă Ucrainei, pentru că "suntem lângă front".
Primul pas pentru ambițiile militare comune ale Europei este rezolvarea problemei privind libera circulație, notează editorialista Anchal Vohra în Foreign Policy.
Proiectul "mobilitate militară" este discutat de mai bine de 10 ani în cadrul NATO. Dar țările europene se străduiesc să-l concretizeze, în ciuda amenințării rusești, informează Le Point.
Au cumpărat un han în Elveția, dându-se drept o familie de hotelieri, când în realitate erau un grup de spioni chinezi interesați de pista de aterizare militară Meringen aflată în apropiere.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.