Armata rusă a început, joi, ample manevre militare comune cu Belarus la frontiera cu UE, insistând că acestea sunt pur defensive. Între timp, România decide în ședința CSAT dacă se alătură unui exercițiu NATO.
Mai multe state NATO vor fi reprezentate la parada militară din 24 august care se va desfășura la Kiev. Invitația a venit inclusiv pentru România de la autoritățile ucrainiene, care sărbătoresc 26 de ani de independență față de Uniunea Sovietică.
Răspunsul la atacul chimic din Siria va oferi un indiciu privind capacitatea sau incapacitatea comunității internaționale de a face față crizei de securitate din această țară.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, după ședința CSAT, că a aprobat participarea României la Grupul de luptă pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate a NATO din Polonia.
Rusia vrea să evite erorile din trecut care au dus la destrămarea Uniunii Sovietice, una dintre cauze fiind creșterea exagerată a cheltuielilor militare. Agenția de analize Stratfor a analizat situația Rusiei.
Președintele rus a dat ordin de retragere parțială a trupelor sale din Siria. Partea principală a misiunii ar fi fost îndeplinită, relatează agenția Interfax citându-l pe șeful de la Kremlin.
SUA, alături de alți aliați europeni, ar putea interveni militar în câteva săptămâni în Libia, în încercarea de a-i anihila pe teroriștii ISIS refugiați pe teritoriul acesteia, relatează New York Times, care citează surse din Administrația americană.
Germania ar putea trimite până la 1.200 de militari pentru a capacita forțele sale aeriene să ia parte la misiuni de luptă în Siria, a declarat un oficial al armatei germane, citat de Sputniknews. Și Bulgaria s-ar putea implica, teoretic.
SUA ar putea lua măsuri militare împotriva Rusiei, în cazul violării Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, a declarat, vineri, la București, Frank Rose, asistent al secretarului american de stat.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.