Anul 2020 va rămâne cu siguranță în istoria contemporană drept unul aparte. Fiecare domeniu al societății a fost afectat de extiderea treptată și foarte rapidă a unui fenomen care rămâne momentan departe de a fi elucidat complet.
Federația Română de Fotbal s-a adresat săptămâna trecută forului continental pentru prelungirea termenelor fixate de UEFA, în conformitate cu situația de la nivel național privind măsurile de distanțare pe perioada stării de alertă.
Secolul XXI a adus provocări în multe domenii care au avut o dezvoltare cu totul remarcabilă în ultimele decenii, iar sportul, alături de tehnologie, era pe o traiectorie ce părea de nestăvilit până când s-a izbit de un obstacol neașteptat în 2020.
Lumea sportului trece printr-o perioadă nemaîntâlnită, la scala globală a secolului XXI, iar motivul este evident. Extinderea masivă și rapidă a coronavirusului a stopat desfășurarea majorității evenimentelor obișnuite în această perioadă.
Românii au căutat cel mai des pe Google, în acest an, informații despre serialul "Game of Thrones", despre Facebook, Simona Halep sau Liviu Dragnea, potrivit unui studiu realizat de o agenție de profil.
Premierul Orban a declarat, luni, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o pe șantierul Stadionului Steaua, că în 2014 România s-a angajat să finalizeze patru stadioane pentru EURO 2020 la București, dar în 4 ani nu s-a făcut "aproape nimic".
Organizatorii de evenimente sportive sunt tot mai conștienți de impactul asupra mediului pe care le au astfel de evenimente și fac eforturi ca acestea să devină sustenabile, inclusiv prin reducerea și reutilizarea plasticului.
OL City, complexul sportiv construit de clubul Olympique Lyonnais, a fost proiectat pentru a fi mai prietenos cu mediul, deși a atras inițial critici pentru că necesită transport pe distanțe mult mai mari, scrie EURACTIV France.
În urma unei veri care a remodelat complet peisajul favoriților celei mai competitive ligi de baschet din lume, împătimiții baschetului s-au bucurat de impredictibilitate.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.