NATO este dispusă să deschidă puțin mai mult ușa viitoarei intrări a Ucrainei, dar fără a stabili date precise și fără a sugera că acest lucru se va întâmpla atunci când va câștiga un război în care Alianța e, de facto, din ce în ce mai implicată.
Rumen Radev e criticat pentru că nu a semnat declarația adoptată la 2 octombrie de președinții a nouă țări din Europa de Est în sprijinul aderării Ucrainei la NATO.
Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică vorbește, într-un interviu acordat EurActiv, despre președintele ales al Ucrainei, despre relația Kievului cu Moscova și despre viitorul UE.
Președintele american l-a invitat pe omologul său rus să facă o vizită în Statele Unite la toamnă, a anunțat Sarah Sanders, purtător de cuvânt la Casa Albă.
Mai multe state NATO vor fi reprezentate la parada militară din 24 august care se va desfășura la Kiev. Invitația a venit inclusiv pentru România de la autoritățile ucrainiene, care sărbătoresc 26 de ani de independență față de Uniunea Sovietică.
Alianța Nord-Atlantică și Ucraina au semnat mai multe acorduri privind consolidarea cooperării militare, dar oficialii de la Kiev au subliniat că doresc legături și mai strânse, inclusiv o aderare la NATO.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.