România va solicita compensații consiliului de miniștri, la nivel european, în condițiile în care prețurile la energie în regiunea noastră sunt semnificativ mai mari comparativ cu vestul Europei, a afirmat joi ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Liderul CDU, Friedrich Merz, s-a angajat miercuri să facă „tot ce poate” pentru a preveni emiterea permanentă a datoriilor comune europene, o propunere prezentată în raportul lui Mario Draghi privind competitivitatea europeană.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat marți decizia Comisiei Europene din 2016, conform căreia Irlanda a acordat Apple un ajutor ilegal pe care acum trebuie să îl recupereze.
Europa se confruntă cu o "provocare existențială" de a-și crește productivitatea, se arată în raportul mult așteptat al lui Mario Draghi privind competitivitatea europeană.
Asociația 2Celsius și organizațiile WWF-România, Declic și Bankwatch atrag atenția că Strategia Energetică a României 2025 - 2035 propune o țintă scăzută de energie regenerabilă - de 36% - până în 2030.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lăudat Europa Centrală pentru importanța sa strategică tot mai mare în UE și a subliniat rolul său în construirea de noi capacități europene de apărare, în cadrul unei conferințe de la Praga.
Afacerea provoacă mult zgomot în Germania, unde ea ar putea rearanja cărțile între motoarele electrice și termice și ar putea readuce Europa pe locul cuvenit.
Această țară din Asia Centrală este bine poziționată pentru a beneficia de Coridorul Mijlociu - o rețea de drumuri, căi ferate și rute maritime căreia războiul din Ucraina i-a dat un nou impuls economic, scrie Le Monde.
Planurile de ecologizare a energiei și economiei în Uniunea Europeană ale componenței anterioare a Comisiei Europene, anunțate în 2019 au suferit de atunci până acum o serie de modificări în sensul unor obiective mai ambițioase.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.