Președintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 24-26 septembrie, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York.
În perioada 24-26 septembrie, președintele Klaus Iohannis va participa la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York.
Ca urmare a publicării rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare, precum și a listelor cu viitorii europarlamentari, FOND România a elaborat două documente resursă pe tema dezvoltării durabile și a Agendei 2030.
Liderul socialiștilor din Parlamentul European a declarat miercuri că Summitul de la Sibiu din 9 mai reprezintă o ocazie unică pentru liderii UE de a trimite cetățenilor europeni un semnal îndrăzneț de reînnoire.
În scrisoarea de invitație adresată șefilor de stat și de guvern pentru Summitul informal de la Sibiu, președintele Consiliului European, Donald Tusk, propune adoptarea Declarației de la Sibiu privind unitatea și încrederea în acțiunile comune.
FOND România sprijină organizarea sesiunii dedicate societății civile din cadrul conferinței la nivel înalt „Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă”, 16 aprilie, Palatul Parlamentului.
În contextul creșterii violenței și a dezinformării, România este convinsă că doar prin educație de calitate pot fi contracarate tendințele extremiste cu care se confruntă astăzi tinerii noștri, a mai spus Klaus Iohannis,în discursul susținut la ONU.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene susține că România trebuie să profite de vizibilitatea mare pe care o va avea în timpul deținerii Președinției Consiliului UE pentru a-și îmbunătăți imaginea în Europa, dar și în lume.
Diane este din Burundi, o țară mică, frumoasă și cu potențial de dezvoltare, după cum ea însăși mărturisește. Trăiește în Cluj de aproape cinci ani și este mediator intercultural și expert în cooperare internațională pentru dezvoltare și migrație.
Am stat de vorbă cu conf. univ. dr. Luciana Alexandra Ghica, inițiator și director al IDC despre ce înseamnă dezvoltare internațională, de ce România are nevoie să se implice din ce în ce mai mult în acest domeniu și despre inițiativele centrului.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.