Într-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Rundschau, Cosmin Boiangiu, șeful Autorității Europene a Muncii, vorbește despre exploatarea migranților, joburi din zona gri și consiliere pozitivă.
Autoritatea Europeană a Muncii își începe miercuri activitatea la Bratislava, la doi ani după ce președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunța ideea înființării unei astfel de agenții europene.
Consiliul UE a anunțat joi că Bratislava, Slovacia, va găzdui Agenția Europeană a Muncii. România nu a candidat pe motiv că deține Președinția Consiliului și trebuia să fie imparțială, potrivit ministrului Budăi.
România s-ar fi putut înscrie în cursa pentru găzduirea unei nou-înființate Autorități Europene a Muncii, cu șanse reale dat fiind că nicio altă agenție a UE nu își are sediul în România, dar ministrul muncii a vrut să fie imparțial.
Cipru, Bulgaria, Letonia și Slovacia au depus oferte pentru a găzdui viitoarea Agenție Europeană a Muncii. Deși nu are nicio astfel de instituție, România nu și-a manifestat interesul, după eșecul de a obține Agenția Europeană a Medicamentului.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.