Subvențiile agricole continuă să fie utilizate în mod abuziv în țările din Europa Centrală și de Est, în ciuda numeroaselor încercări ale Comisiei Europene de a remedia problema, potrivit unui nou raport comandat de grupul politic al Verzilor.
Inderdicția se aplică și Lituaniei. Este vorba de două decizii ale Comisiei Europene, care interzic celor două țări să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru trei neonicotinoide (imidacloprid, clotianidin și tiametoxam).
Lumea modernă se bazează pe analiza unui volum impresionant de informații și nu există vreo industrie care să ignore datele statistice. De ce ar fi agricultura diferită?
Ministrul agriculturii Adrian Oros spune că fiecare minister trebuie să vadă cât de realiste sunt proiectele din cadrul PNRR, întrucât termenul e ”foarte strâns”.
Comisia Europeană a publicat o listă a potențialelor practici agricole pe care programele ecologice le-ar putea sprijini în cadrul viitoarei politici agricole comune (PAC).
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 348 de milioane de euro pentru mai mult de 602.600 de fermieri în contul subvențiilor pe suprafață aferente anului 2020.
Reprezentanții principalelor instituții ale UE pornesc marți discuțiile în trei privind principalele documente care guvernează Politica Agricolă Comună (PAC), având drept țintă creșterea ambițiilor în materie de protecție a mediului.
Ministrul agriculturii, aflat într-o vizită oficială în Franța alături de premierul Ludovic Orban, a discutat cu omologul său despre negocierile privind noua Politică Agricolă Comună, Pactul verde, dar și despre strategia Farm to Fork.
Scopul agroecologiei, conform Forumului Internațional pentru Agroecologie, este de a găsi căi de recuperare a sistemului alimentar, distrus de agricultura industrială. Dar în Polonia există, se pare, prea multe obstacole pentru a garanta succesul.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.