După ce mai multe state din regiune au spus că vor limita exporturile pentru a-și asigura aprovizionarea cu alimente, ministrul agriculturii din România spune că România nu va lua, deocamdată, o măsură similară.
Invadarea Ucrainei și sancțiunile aplicate Rusiei, statul agresor, vor afecta serios și economia europeană. În acest context, UE caută soluții care ar contraveni politicilor adoptate în ultimii ani, care țintesc obiectivele climatice.
Plafonul total al ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic este de aproape 224 milioane de euro (în echivalent 1.108.125.958 lei) pentru anul 2022, potrivit unei decizii adoptate de guvern miercuri.
Războiul din Ucraina a adus în prim plan și problema spinoasă a securității alimentare în UE, iar Comisia Europeană avertizează sectorul agroalimentar să se pregătească de impact, atât pentru următoarele săptămâni, cât și pe termen lung.
Planul Național Strategic a fost încărcat în sistemul electronic al Comisiei Europene, împreună cu toate documentele aferente, în data de 28 februarie 2022, a anunțat marți Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Planul Național Strategic (PNS) pentru perioada 2023-2027 va fi depus la Comisia Europeană până la finalul lunii februarie, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.
România va exporta în sezonul actual peste 13 milioane de tone de produse agricole de bază, dar trebuie să își propună să integreze în lanțul de procesare și realizarea de produse cu valoare adăugată mai mare, susține ministrul agriculturii.
Comisia Europeană solicită încă o dată statelor membre să îi susțină propunerea, care urmărește limitarea utilizării pesticidului sulfoxaflor în serele permanente, în scopul protejării polenizatorilor.
Planul Național Strategic (PNS) trebuie să fie un instrument util pentru fermieri și pentru agricultura României, nu pentru consultanți sau reforme pe hârtie, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Nouă dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au transmis Planul Național Strategic până la termenul limită de 31 decembrie. România se numără printre restanțieri, alături de țări precum Germania și Belgia.
Procurorii DNA Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, director general adjunct al APIA, pentru luare de mită.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.