Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 300 milioane de euro (1,5 miliarde de lei), menită să sprijine entitățile agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus.
În districtul Beed, principala zonă de producție a trestiei de zahăr, 36% dintre muncitoarele agricole sunt fără uter, după ce au suferit o extirpare totală, chiar și la o vârstă fragedă, cu scopul de a găsi un loc de muncă și a fi mai productive.
„Nu s-a pus niciodată problema să oprim exporturile” de cereale, plante tehnice sau floarea soarelui după declanșarea conflictului din Ucraina, susține ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, care asigură că sunt stocuri suficiente până la recoltare
Guvernul a mandatat Ministerul Agriculturii să negocieze menținerea activității fabricii de zahăr din Luduș, a cărei închidere a fost decisă de actualul proprietar, grupul francez Tereos.
Corteva Agriscience a finalizat o investiție de 14 milioane de euro în unitatea de producție de la Afumați, județul Ilfov, cea mai mare stație de procesare a semințelor din România.
Comisia Europeană a aprobat marți o schemă românească în valoare de 91 milioane de euro (453 milioane de lei) pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, porcine și păsări de curte în contextul pandemiei de coronavirus.
Creșterea producției de alimente în Europa este o prioritate în lumina războiului din Ucraina, iar Comisia Europeană încurajează statele membre să facă acest lucru prin Politica Agricolă Comună (PAC), a spus comisarul pentru agricultură.
Comisia Europeană a autorizat trei culturi modificate genetic și a reînnoit autorizația pentru o alta pentru a fi utilizate ca hrană sau pentru hrănirea animalelor. Acestea pot fi doar importate, nu și cultivate pe teritoriul UE.
Uniunea Europeană va distribui jumătate de miliard de euro fermierilor afectați de conflictul din Ucraina, ca parte a unui pachet de măsuri destinat calmării creșterii prețurilor mondiale la alimente și îngrijorărilor privind securitatea alimentară.
O parte din condiționalitățile impuse ar trebui revizuite pentru că trebuie să folosim fiecare metru pătrat de pământ agricol, susține ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.
Ucraina, un producător global important de produse agricole, a interzis exportul de îngrășăminte, pe fondul efectelor invaziei Rusiei, a anunțat sâmbătă Ministerul Agriculturii, transmite Reuters.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.