Comisia Europeană a publicat o listă a potențialelor practici agricole pe care programele ecologice le-ar putea sprijini în cadrul viitoarei politici agricole comune (PAC).
Scopul agroecologiei, conform Forumului Internațional pentru Agroecologie, este de a găsi căi de recuperare a sistemului alimentar, distrus de agricultura industrială. Dar în Polonia există, se pare, prea multe obstacole pentru a garanta succesul.
Schimbarea unei viziuni se reflectă în limbă. Vorbind despre agricultură, despre soluțiile de a asigura hrana într-un mod sustenabil, noi termeni își fac loc în vocabularul decidenților politici.
Comisia Europeană a lansat vineri o consultare publică cu privire la viitorul plan de acțiune privind agricultura ecologică, dar a și a anunțat amânarea cu un an a intrării în vigoare a noii legi privind agricultura ecologică, la 1 ianuarie 2022
Ministerul Finanțelor propune scăderea taxei pe valoarea adăugată pentru unele produse alimentare la 5%, de la 9% în prezent, pentru a facilita „accesul populației la produse sănătoase, de înaltă valoare calitativă”.
Fermele de mici dimensiuni domină încă sectorul agricol din Polonia. Suprafața lor este în scădere, dar datele statistice arată că, în medie, un fermier lucrează între 2 și 5 hectare de teren, scrie EURACTIV Polonia.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.