Parlamentul European și-a adoptat poziția de negociere cu statele membre referitoare la propunerea Comisiei privind noile tehnici genomice (NTG), care modifică materialul genetic al unui organism, cu 307 voturi pentru, 263 împotrivă și 41 abțineri.
„Când descinzi în Brașov și scoți coșurile esți super-star.” România este pe ultimele locuri în Europa ca suprafață agricolă cultivată ecologic, însă doi tineri și-au propus să schimbe perspectiva cu o nouă viziune: agricultura regenerativ-organică.
Suprafața utilizată pentru producția agricolă organică în UE continuă să crească, de la 14,7 milioane de hectare în 2020 la 15,9 milioane de hectare în 2021, echivalentul a 9,9% din suprafața agricolă totală utilizată în UE, arată Eurostat.
Până în 2030, statele UE și-au propus să ajungă la 25% agricultură ecologică. Președintele Asociației Inter-Bio, Costin Lianu, spune că România nu va atinge nici jumătate din ținta europeană.
Satul Ciocănari, Dâmbovița, la 44 km de București și, totuși, departe de oportunitățile capitalei. Nu și când o organizație precum Ateliere fără frontiere sparge barierele dintre rural și urban și conectează lipsurile de la țară cu nevoile orașului.
Cu ajutorul propriei producții comercială de semințe, Croația a devenit una dintre țările de top ale UE în materie de agricultură ecologică. Dar fermierii se tem acum că noul act privind semințele ar putea pune în pericol producția organică
O producție mai mare cu un impact mai redus asupra mediului - aceasta este provocarea cu care se confruntă sectorul agricol astăzi. EURACTIV Franța explorează potențialul agroecologiei în facilitarea unei tranziții de succes.
Agricultura în familie nu este o sarcină ușoară, dar un tânăr cuplu bulgar a demonstrat că agricultura durabilă poate fi o afacere de succes, ajutând totodată la revigorarea uneia dintre cele mai sărace regiuni ale UE, scrie EURACTIV Bulgaria.
Nu este un secret că excesul de chimicale poate crea probleme de sănătate. Fermierul din imagine suferă de cancer, la ferma sa utilizându-se mult pesticide.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.