Până în 2030, statele UE și-au propus să ajungă la 25% agricultură ecologică. Președintele Asociației Inter-Bio, Costin Lianu, spune că România nu va atinge nici jumătate din ținta europeană.
Satul Ciocănari, Dâmbovița, la 44 km de București și, totuși, departe de oportunitățile capitalei. Nu și când o organizație precum Ateliere fără frontiere sparge barierele dintre rural și urban și conectează lipsurile de la țară cu nevoile orașului.
Cu ajutorul propriei producții comercială de semințe, Croația a devenit una dintre țările de top ale UE în materie de agricultură ecologică. Dar fermierii se tem acum că noul act privind semințele ar putea pune în pericol producția organică
O producție mai mare cu un impact mai redus asupra mediului - aceasta este provocarea cu care se confruntă sectorul agricol astăzi. EURACTIV Franța explorează potențialul agroecologiei în facilitarea unei tranziții de succes.
Agricultura în familie nu este o sarcină ușoară, dar un tânăr cuplu bulgar a demonstrat că agricultura durabilă poate fi o afacere de succes, ajutând totodată la revigorarea uneia dintre cele mai sărace regiuni ale UE, scrie EURACTIV Bulgaria.
Nu este un secret că excesul de chimicale poate crea probleme de sănătate. Fermierul din imagine suferă de cancer, la ferma sa utilizându-se mult pesticide.
Permacultura se traduce prin (re)întoarcerea la respectul sacru față de natură al străbunilor. Modern, tehnologic. "Natura e privită ca profesor" - Gabriel Diaconu, expert permacultură.
Cultivă legume fără să folosească îngrășăminte chimice. Ideea le-a venit după nașterea primului copil și de aproximativ trei ani au dezvolat o micro-fermă de legume cultivate în mod natural, pe care le vând online.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.