Guvernarea nu ar trebui să depindă de prețul cerut de liderul celei mai mari lovituri aduse conviețuirii din Spania recentă și de partidul care îi revendică încă pe cei care au ucis în numele independenței, comentează El Mundo rezultatele alegerilor.
Noi alegeri legislative vor avea loc pe 25 iunie în Grecia, conform unui decret prezidențial publicat luni, la opt zile de la alegerile care nu au permis dreptei să obțină majoritatea absolută în pofida victoriei sale, scrie la Libre Belgique.
Președintele socialist al guvernului a dizolvat Parlamentul luni, după înfrângerea suferită de stânga la alegerile locale, cu o zi înainte. Alegerile legislative care urmau să aibă loc în decembrie vor avea loc pe 23 iulie, scrie Le Monde.
Premierul în funcție al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a avut luni discuții telefonice cu liderii celorlalte partide care vor intra în Parlament după alegerile de duminică.
Curtea Supremă din Grecia a interzis participarea la alegeri a Partidului Național Grecii, de extremă dreaptă condus de Ilias Kasidiaris, dar a lăsat în cursa electorală un alt partid de extremă dreaptă.
Sociologul Dobromir Jivkov, de la Agenția Market Links, care a făcut sondajul, a declarat că mobilizarea actuală indică faptul că bulgarii nu se tem atât de mult de noi alegeri parlamentare anticipate, scrie Novini.
Coaliția pro-europeană "Continuăm Schimbarea-Bulgaria Democrată", care s-a clasat pe locul al doilea la ultimele alegeri parlamentare, a anunțat că nu va sprijini guvernul propus de GERB.
Întrebarea este mai dificilă decât în Hamlet pentru că nu este o dilemă existențială, ci politică, a cărei rezolvare afectează milioane de vieți – dacă parlamentarismul va reveni sau va continua să fie absent, scrie Dnevnik.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu crede, "ca om de stat", că alegerile anticipate ar fi un lucru bun, afirmând că România, Europa și SUA nu își permit asta.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.