Purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Centrale din Bulgaria (ȚIK), Țvetozar Tomov, a subliniat că alegătorii bulgari aleg din ce în ce mai mult opțiunea "Nu susțin pe nimeni".
Șapte partide vor intra în Parlamentul de la Sofia în urma alegerilor parlamentare anticipate din 2 octombrie, potrivit unui sondaj al Agenției sociologice Trend, comandat de ziarul 24 Chasa.
Declarațiile fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care le-a cerut europenilor "să-și pedepsească" guvernele "proaste", au creat o controversă în Italia, în plină campanie electorală pentru legislativele din 25 septembrie.
Candidații pentru primul loc la alegerile anticipate din Bulgaria din 2 octombrie - ”Continuăm Schimbarea” (PP) și GERB -, au început să-și trimită reciproc semnale provocatoare, comentează jurnalistul Veselin Stoicev de la publicația Dnevnik.
Chiar dacă ocuparea forței de muncă nu a fost niciodată atât de ridicată din 1977, agenția de rating Moody's amenință că va reduce ratingul țărilor europene dependente de gaze rusești, cum e cazul Italiei.
Președintele Rumen Radev face parte din grupul care a dat jos actualul guvern, susține lidera Partidului Socialist Bulgar (BSP), Cornelia Ninova, după ce partidul a restituit șefului statului al treilea mandat de formare a unui guvern.
„Dacă alegerea partidelor este de avea alegeri anticipate, cred că ar trebui să aibă loc la începutul lunii octombrie”, a declarat președintele bulgar Rumen Radev.
Premierul interimar Kiril Petkov a respins vineri un ultimatum pe care i l-a dat Rusia să revoce decizia de a expulza 70 de diplomați ruși și l-a prezentat pe ministrul de finanțe Assen Vassilev să-i succeadă la conducerea guvernului.
După eșecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett și-a anunțat retragerea din politică și nu va mai candida la următoarele alegeri, potrivit purtătorului său de cuvânt.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.