Probabil că ați auzit de CETA, TTIP, tratatul cu Mercosur, deoarece dezbaterea asupra acestor acorduri de liber schimb s-a intensificat în ultimii ani.
Diferențele de compoziție dintre produsele vândute sub aceeași marcă în state UE diferite se transferă deseori și în schimbări de gust, arată partea a doua a unui studiu efectuat pentru Comisia Europeană.
După ce au eșuat în a convinge UE să accepte obligația ca supermarketurile să vândă majoritar produse alimentare românești, parlamentarii încearcă să forțeze cumpărătorii (de stat) să nu cumpere produse de import.
Anunțat pe 22 aprilie, pachetul conține măsuri referitoare la depozitarea produselor lactate și a cărnii, măsuri de auto-organizare în cadrul pieței și programe de sprijinire a pieței de legume și fructe.
Senatul a adoptat pe repede înainte un proiect de lege inițiat de PSD care limitează prețurile la raft ale alimentelor prin impunerea unui adaos maxim de 10% pe întreg lanțul de distribuție, de la producător la consumatorul final.
Prețurile alimentelor provenite din import rămân mai ridicate decât la începutul crizei provocate de coronavirus, din cauza transportului îngreunat al mărfurilor în întreaga Europă, a spus luni ministrul agriculturii, la RFI.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune, pe o perioadă determinată, plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate care fac parte din coșul minim de consum lunar, potrivit unui comunicat de presă al Autorității.
Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat joi seară pe români să nu ia cu asalt magazinele și farmaciile și să se informeze doar din surse oficiale despre situația coronavirusului.
În prezent "nu există dovezi că alimentele ar fi o sursă sau o cale de transmitere” a noului coronavirus, COVID-19, anunță Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).
UE este un lider în domeniul combaterii științifice a schimbărilor climatice și ar trebui să devină un lider și în domeniul inovării în privința creșterii plantelor, consideră fostul comisar european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis.
Ministerul Finanțelor propune scăderea taxei pe valoarea adăugată pentru unele produse alimentare la 5%, de la 9% în prezent, pentru a facilita „accesul populației la produse sănătoase, de înaltă valoare calitativă”.