Coaliția PNL-PSD se pregătește să modifice Codul fiscal, iar reglementările se vor aplica de la 1 ianuarie 2023. Termenul pentru modificarea lui trebuie să fie până la 1 iulie, însă liderii celor două formațiuni au încă divergențe.
Indicele global al prețurilor produselor alimentare a scăzut ușor și în luna mai, pentru a doua lună consecutivă, după ce în luna martie a atins un maxim istoric, scrie Agerpres.
Președinta Comisiei Europene afirmă că Kremlinul confiscă cerealele ucrainene și promovează creșterea prețurilor ca formă de șantaj, relatează El Periodico.
Consumatorii români ar putea alege mai ușor produsele alimentare mai bune pentru sănătatea lor, iar industria agro-alimentară va fi stimulată să ofere pe piață produse cu o calitate nutrițională sporită.
Guvernul discută acordarea de vouchere a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziția alimentelor de bază de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mici.
Președintele PNL, Florin Cîțu, nu este de acord cu eliminarea sau reducerea TVA la alimente, argumentând că o astfel de decizie ar crea un avantaj necompetitiv pentru un anumit sector.
Indicele mondial al prețurilor la alimente a atins un nou record, atingând cel mai înalt nivel din iulie 2011, potrivit unui raport publicat joi de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).
Parlamentarii cer Comisiei Europene obiective obligatorii de reducere a cantității de pesticide folosite, într-o rezoluția privind strategia ”De la fermă la consumator”.
Întrebat miercuri la conferința de presă susținută după ședința de Guvern la ce produse a văzut scumpiri în ultimul timp când s-a dus la piață sau în magazine, ministrul mediului a răspuns că, de obicei, el duce plasa, dar a observat scumpiri.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.