Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a dezvăluit, în exclusivitate pentru Digi24, cum a luat decizia de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim: s-a uitat la televizor.
Discuțiile publice trecute despre o eventuală mutare a Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim au costat România candidatura de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, a declarat marți ministrul de externe, Bogdan Aurescu.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-un interviu pentru DCNews, că Guvernul a definitivat analiza privind mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dar decizia finală îi aparține președintelui.
Ministrul de Externe a precizat luni că declarațiile unor politicieni importanți au afectat candidatura României la un post de membru nepermanent la Consiliul de Securitate al ONU.
Udo Bullmann a criticat miercuri decizia președintelui american, Donald Trump, de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan și a subliniat că niciun stat membru UE nu-și poate muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost nevoit să își anuleze o vizită oficială în Maroc, la solicitarea părții marocane, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, este dă părere că subiectul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și luată o decizie "cât mai repede".
Poziția UE în privința mutării ambasadelor din Israel nu s-a schimbat, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în legătură cu declarațiile Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei din Tel Aviv în Ierusalim.
Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și-a anulat viziat programată în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.