După Marea Britanie, și Statele Unite au luat decizia de a expulza diplomați ruși ca răspuns la atacul cu substanțe chimice pe teritoriul Marii Britanii. Și consultatul rus din Seattle a fost închis.
Ministrul român de Externe a vorbit despre cazul spionului rus otrăvit în Marea Britanie în cadrul unei conferințe comune de presă cu ministrul de Externe lituanian Linas Linkevicius.
Conflictul diplomatic între cele două state, cauzat de otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie, a continuat și luni cu noi replici între oficialii britanici și ruși.
Moscova a decis expulzarea a unui număr egal de diplomați britanici, dar și măsuri suplimentare. Cei 23 de britanici de la ambasadă vor fi declarați persona non-gratae. Răspunsul vine după ce Londra a decis expulzarea a 23 de diplomați ruși.
Ministrul de externe britanic Boris Johnson a afirmat vineri că este extrem de probabil ca însuși președintele rus Vladimir Putin să fi luat decizia folosirii agentului neurotoxic de uz militar pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.
SUA și trei dintre cele mai puternice state din Europa au adoptat o declarație comună împotriva Rusiei, pe care o consideră vinovată de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia. Rusia neagă implicarea.
Legea antipropagandă, votată la 7 decembrie 2017 de Parlamentul de la Chișinău, a intrat oficial în vigoare. Amenzi mari pentru cei ce transmit în grile posturile rusești.
Cu trei zile înainte de vizita sa în România, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a vorbit, într-un interviu pentru HotNews.ro, despre amenințările hibride din partea Rusiei la adresa statelor NATO.
O analiză a IDIS „Viitorul” dă de înțeles că Republica Moldova ar putea ajunge pe lista de sancțiuni a SUA din cauza acțiunilor președintelui pro-rus, Igor Dodon.
61 de deputați din Legislativul de la Chișinău au votat vineri o declarație prin care cer retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Declarația apare cu puțin timp înaintea vizitei vicepremieruli rus Dmitri Rogozin.
Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că poate britanicii au avut dreptate când au decis să iasă din UE, apreciind că Uniunea nu ar mai trebui să dea lecții României, care este o țară suverană.
Senatorul John McCain se declară profund îngrijorat de ordonanța de urgență a Guvernului României, atrăgând atenția că aceasta subminează progresele semnificative în lupta anticorupție.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.