Ministerul Sănătății a făcut o analiza a cazurilor confirmate de infecție cu COVID-19 în România, valabilă pentru perioada 26 februarie – 5 aprilie. Jumătate dintre infecții sunt la persoane cu vârste între 40 și 60 de ani.
Oamenii de știință din cadrul Comisiei Europene au conceput noi materiale-martor pe care laboratoarele le pot utiliza pentru a verifica funcționarea corectă a testelor pentru coronavirus și pentru a evita rezultatele fals-negative.
Marea Britanie este un important partener comercial al României și al zecelea investitor străin, potrivit datelor BNR, dar impactul Brexit asupra economiei românești nu va fi foarte semnificativ, consideră analiștii KeysFin.
Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul a căutat soluții de creștere a salariului minim brut pe baza unor indicatori economici clari, care țin cont de realitățile economice. Formulele prezentate duc toate la aceeași rată de creștere - 7,2%.
România a semnalat, la nivelul Uniunii Europene, cele mai multe fraude cu fonduri comunitare în perioada 2014-2018 și ocupă locul doi, după Polonia, după criteriul valorii fraudelor raportate, arată un document de lucru al Oficiului UE Anti-Fraudă.
Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat vineri că a terminat analiza privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim și a trimis-o spre premierul Dăncilă, urmând ca aceasta să fie trimisă spre președinte și spre liderii Parlamentului.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că în Biroul Politic Național (BPN) s-a decis înființarea unui grup de lucru care să gestioneze “resursa umană din PSD” și să analizeze îndeplinierea programului de guvernare.
Economia va crește peste potențial în 2018, deși într-un ritm mai redus decât anul trecut, dar deficitul bugetar va ajunge la 3,3% din Produsul Intern Brut în lipsa unor măsuri de corecție, estimează Banca Mondială.
Pădurile acoperă 40% din teritoriul Europei și furnizează o multitudine de servicii ecosistemice ce contribuie la sănătatea mediului și bunăstarea oamenilor.
Republica Moldova a adoptat o serie de reforme în urma Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, dar „obiectivele finale nu au fost încă atinse”. Aceasta este principala concluzie a raportului UE
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.