Compania Facebook Inc a anunțat joi că a eliminat recent o rețea de conturi care promova, din România, campania pentru realegerea președintelui american, Donald Trump, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.
Tot mai mulți politicieni iau poziție împotriva campaniilor de dezinformare lansate în spațiul public, în special în contextul pandemiei de coronavirus, și cer măsuri din partea autorităților, atât la nivel național, cât și pe plan european.
Twitter a anunțat că a eliminat peste 170.000 de conturi legate de o operațiune de influență susținută de Beijing, care a răspândit mesaje înșelătoare favorabile guvernului chinez, inclusiv despre coronavirus.
Premierul Ludovic Orban a afirmat că restrângerea drepturilor cetățenești în starea de urgență a avut loc în conformitate cu legea, doar pe o perioadă limitată de timp, acuzând ”laboratoarele din Est” de propaganda contra măsurilor luate de europeni.
Procurori DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au făcut joi percheziții domiciliare la locuințele din Arad ale unei femei suspectată de săvârșirea infracțiunilor de accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă.
Campaniile de manipulare și dezinformare ale Rusiei pot fi privite în două feluri: fie ca tehnică revoluționară de remodelare a ordinii mondiale, ori ca o reinterpretare a tehnicilor folosite de KGB în timpul Războiului Rece, scrie Mediastandard.
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a precizat joi că organizația USR Sector 3 a folosit în campania electorală pentru europarlamentare materiale de propagandă cu minori.
O poveste din povești autentice, surprinse pe teren de jurnaliștii de la Report.md. Ce spun oamenii, cum lucrează până și azi o propagandă perpetuată de-a lungul atâtor decenii, ce spun tinerii, cum s-au golit satele, cum bate Sputnikul la Iași.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.